Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Rodzaj patelni

Patelnia tradycyjna
Do klasycznego smażenia i duszenia potraw. Występuje w przeróżnych średnicach. Wyższe ranty zapewniają komfort smażenia i mieszania składników, bez stresu że coś wypadnie poza powierzchnię patelni.

Patelnia grillowa
Typ patelni idealny do zdrowych, smażonych bez tłuszczu posiłków. Dzięki specjalnie prążkowanemu dnu, nadmiar tłuszczu wydobywający się z grillowanych potraw zostaje odprowadzony. Patelnie grillowe posiadają grube dno, które przez długi czas równomiernie oddaje ciepło, dzięki czemu przygotowywane mięsa są świetnie wysmażone i soczyste.

Patelnia naleśnikowa
Typ patelni specjalnego przeznaczenia. Płaska powierzchnia pozwala na idealne rozprowadzenie ciasta na naleśniki czy placki, a dzięki niskiemu profilowi bez problemu podważy się i przekręci naleśnik na drugą stronę.

Wok
Głęboka patelnia, charakterystyczna dla kuchni azjatyckiej. Charakteryzuje się zwężonym dnem. Do smażenia w niej wystarczy niewielka ilość tłuszczu. Właściwie rozgrzany Wok zapewni szybkie przygotowanie potraw, których smak pozostanie naturalny i soczysty.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację