Znajdź nas

Słownik pojęć i terminów

Zapraszamy Cię do zapoznania się opisami najpopularniejszych pojęć, związanych z technologiami i rozwiązaniami wykorzystanymi w produktach znajdujących się w naszej ofercie.

Jak wyszukiwać pojęcia?


Skorzystaj z poniższej wyszukiwarki lub przeglądaj alfabetyczny spis terminów, następnie kliknij myszką w interesujące Cię hasło.

Wybierz literę alfabetu:

Typ frytkownicy

Dotyczy:
Frytkownice
Frytkownica tradycyjna służy do smażenia potraw na głębokim tłuszczu. Frytkownica posiada misę na olej oraz koszyk, w którym umieszcza się żywność. Jeśli masz większą rodzinę, koniecznie zwróć uwagę na pojemność koszyka. Większy koszyk umożliwi przygotowywanie większych porcji.

Frytkownica niskotłuszczowa/beztłuszczowa smaży bez użycia oleju lub z jego minimalną ilością (zazwyczaj wystarczy 1 łyżka tłuszczu). Tak przygotowane frytki są zdrowsze i mniej kaloryczne. Bardzo często frytkownicę możemy wykorzystać także do gotowania lub pieczenia.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację